12/03/2021 - Salut

El Procicat aixeca el confinament comarcal i permet la mobilitat a tot Catalunya a partir del dilluns 15 de març

Es presenten algunes de les mesures que seran vigents durant la Setmana Santa

El Procicat ha anunciat aquest dijous un relaxament en algunes de les restriccions que fins ara eren vigents a Catalunya gràcies a l’estancament o millora dels indicadors de la pandèmia. 

Mobilitat 
Així doncs, a partir de dilluns 15 i fins al diumenge 28 de març, ambdós inclosos, s’aixeca el confinament comarcal i es permetrà la mobilitat a tot Catalunya, sempre i quan els desplaçaments es facin amb la bombolla de convivència. 

Comerç 
L’altre gran canvi és que el comerç no essencial podrà obrir de dilluns a diumenge com també les botigues dels centres comercials, sempre i quan no superin els 800 m2. L’aforament es mantindrà limitat al 30 per cent. Així mateix, les sales de joc, bingos i casinos podran tornar a obrir respectant un aforament màxim del 30 per cent amb un màxim de 100 persones o 250 si el local està ben ventilat. No podran obrir els serveis complementaris de bar i restauració.

Restauració
Pel que fa a bars i restaurants es mantenen els horaris d'obertura de 7.30 fins a 17 h. Es manté l'aforament del 30 per cent a l'interior dels establiments i sense límit a l'exterior. Les taules han de respectar les distàncies de seguretat i han de ser com a màxim de 4 persones o bé una bombolla de convivència. Per contra, els establiments de restauració dels centres comercials hauran de romandre tancats. 

Activitat física i Esport 
Es permetran les lligues esportives sub16, dels menors de 16 anys. D'aquesta manera es recuperen totes els competicions de l'esport federat. Els aforaments a l'aire lliure es limiten al 50 per cent, i al 30 per cent en espais tancats, excepte per a les competicions estatals i internacionals que altres organismes han establert, com en el cas del futbol i el bàsquet, que es fan sense públic.

Es permet el públic amb seient preassignat, excepte en competicions estatals i en les internacionals que tinguin prohibició expressa d'altres organismes. L'aforament màxim de públic serà del 50 per cent d'assistents a l'aire lliure i el 30 per cent en espais tancats.

Recordem que ja es va aprovar la reobertura dels vestidors de gimnasos i instal·lacions esportives, tot i que amb una crida a la gent perquè intenti no fer-los servir. Es permeten les activitats grupals en espais interiors que acreditin ventilació adequada, amb un aforament màxim del 30 per cent i cita prèvia. A les piscines, l'aforament és del 50 per cent.

Cultura 
S'aixeca la prohibició de celebrar gales, lliurament de premis i festivals. Es podran fer respectant les mesures de seguretat vigents a la resta d'activitats culturals.

Ple que fa a la cultura popular i tradicional, es poden tornar a fer actes sempre que siguin estàtics i en espais perimetrals o tancats, amb el públic assegut. La limitació de l'aforament és el mateix que a la resta d'espectacles.

Museus, galeries d'art, sales d'exposicions, arxius i biblioteques poden fer els actes culturals amb públic, amb un 50 per cent d'aforament. 

En cinemes, teatres, auditoris, circs, sales de concert no hi ha canvis: es poden fer amb el límit de 50 per cent d'aforament i un màxim de 500 espectadors per actuació o sessió. Als locals amb llicència de sales de concert no es permet el servei de bar.

Si són activitats culturals a l'aire lliure, o bé en espais físics tancats que compleixin amb les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades, poden obrir, respectant el límit de l'aforament al 50 per cent, fins a un màxim de 1.000 persones per sessió o actuació, totes assegudes, i amb assignació prèvia de seients i registre previ.

Als centres cívics també es permet la represa de l'activitat a l'aire lliure de persones més grans de 60 anys, sempre en grups de 6 persones com a màxim.

Setmana Santa 
El Procicat també va desvetllar ahir algunes de les mesures que estaran en vigor durant la Setmana Santa, del 26 de març al 9 d’abril. 

- No es podrà viatjar entre comunitats per Setmana Santa, excepte les Balears i les Canàries, segons es va acordar en el Consell Interterritorial de Salut que es va fer dimecres.
- El toc de queda nocturn es mantindrà a les 10 de la nit
- Les trobades només podran ser de 4 persones en espais públics tancats, i de 6 als oberts. I a les cases particulars, només persones convivents.

 

Trobareu tota la informació detallada de les mesures aquí