24/04/2020 - Salut

Els nens i nenes fins a 14 anys podran sortir a partir de diumenge

Només ho podran fer durant 1 hora al dia entre les 9 del matí i les 9 del vespre

Els nens i nenes podran sortir, a partir d’aquest diumenge 26 d’abril, un cop al dia durant una hora sense allunyar-se més d'un quilòmetre de casa i ho podran fer entre les 9 del matí i les 9 del vespre, i no per franges horàries, tal com preveia inicialment el Govern de la Generalitat de Catalunya.

Podran córrer, saltar i fer exercici. Això sí, respectant en tot moment el distanciament social, és a dir, la distància de seguretat: 2 metres si és possible i, si no, com a mínim un metre. I hauran d'estar acompanyats en tot moment per un adult que se'n faci responsable. Cada adult podrà acompanyar fins a 3 menors d’edat.

Podran sortir amb joguines pròpies, com pilotes i patinets, però no fer servir parcs infantils públics ni elements o mobiliari de zones infantils comunitàries.

El govern espanyol estableix una franja horària molt àmplia per a les sortides dels menors, de 9 del matí a 9 del vespre, però demana evitar les hores punta per minimitzar el risc de contagi.

Pel que fa als menors de 14 a 18 anys, poden sortir a fer les mateixes activitats que es permeten als adults, sempre que els seus tutors legals els ho permetin.

Per últim, els menors que tinguin febre o símptomes compatibles amb la Covid-19 no podran sortir al carrer.