14/04/2020 - Salut

Es reforça l’assessorament per a joves amb dificultats per fer front a les despeses del seu habitatge

La Direcció General de Joventut ha posat a disposició una guia amb les preguntes més freqüents

Arran de l'Estat d'alarma decretat pel Govern espanyol a causa de la pandèmia de la COVID-19, la Generalitat de Catalunya ha aprovat un seguit de mesures per atendre a les dificultats que puguin tenir els joves (també per la ciutadania en general) en el manteniment i el pagament de l'habitatge derivades d'aquesta situació, a través del Reial Decret-llei 11/2020.

Per això, la Direcció General de Joventut (DGJ) reforça l'assessoria d'habitatge per a joves, en línia i gratuïta, per orientar les persones joves que tinguin dificultats o no puguin fer front a les despeses de l'habitatge -ja sigui en règim de lloguer com de compra- derivades de la pèrdua d'ingressos provocada per la crisi de la Covid-19.

Amb aquest servei, els i les joves podran adreçar qualsevol consulta a personal expert sobre les possibilitats d'ajornar els pagaments i demanar microcrèdits bancaris, o sobre els seus drets de continuar residint a l'habitatge malgrat hi hagués una extinció del contracte de lloguer o un judici de desnonament. Totes les qüestions es tractaran en base al contingut del Reial Decret llei 11/2020, de 31 de març.

En la mateixa línia, per tal de resoldre els dubtes més habituals sobre les dificultats per pagar l'habitatge derivada de l'actual situació Covid-19, des de la DGJ també han començat a difondre a les xarxes socials la Guia Joves i Habitatge: mesures urgents durant la Covid-19.

Amb un total de 27 preguntes considerades de les més freqüents, el document permet conèixer quines condicions cal tenir per optar a una moratòria del lloguer, quin perfil correspon a un gran tenidor o com accedir a un microcrèdit bancari sense interès.