22/04/2021 - Salut

Mobilitat a tot Catalunya a partir del dilluns 26 d’abril

Reobertura de la restauració als centres comercials

El Procicat ha anunciat aquest dijous al matí que a partir del dilluns 26 d’abril estarà permesa la mobilitat a tot Catalunya i sense la necessitat d’haver-se desplaçar amb la bombolla de convivència, com sí que va passar durant la Setmana Santa. D’aquesta manera s’acaba amb el confinament comarcal. Les noves mesures estaran vigents fins al dilluns 3 de maig. 

Mobilitat
Se suspèn la mobilitat restringida als límits comarcals i es permet la lliure circulació per tot Catalunya, com a mínim durant set dies a partir de dilluns 26.

A més, no estarà restringida a la bombolla de convivència, sinó que es permetrà la mobilitat amb qualsevol grup.

Confinament nocturn
No es pot circular pel carrer des de les 10 de la nit fins a les 6 del matí, excepte per causes justificades.

Reunions socials i familiars
Es manté la limitació a 6 persones però no caldrà que siguin de dues bombolles de convivència.

Restauració
Es manté l'horari d'obertura al públic dels restaurants de 7.30 a 17 h. Fora d'aquestes hores, només podran servir per emportar o lliurar a domicili.

La novetat és que ara podran obrir els restaurants dels centres comercials, sempre dins d'aquesta franja horària, que fins ara tenien prohibida l’activitat. 

Comerç
S'autoritza l'obertura del comerç en tota la seva superfície de venda, però es manté l'aforament al 30%.

Esport
L'aforament del públic passa del 30 al 50% en competicions d'esport federat que es disputin en llocs tancats. A l'aire lliure, es manté el públic al 50%.

Es permet als gimnasos obrir amb un aforament màxim també del 50%, sempre que acreditin la ventilació adequada, i amb cita prèvia.

A les piscines, l'aforament és del 50%.

Obertura de centres lúdics
S'autoritza la reobertura de centres lúdics i parcs infantils, amb un aforament màxim del 30%. Els seus bars i restaurants, però, hauran de mantenir-se tancats.

Actes religiosos i civils
Els actes civils o de culte, inclosos els casaments i enterraments, passen al 50% de l'aforament i a un màxim de 1.000 persones assistents, sempre que es facin a l'aire lliure o en espais tancats amb ventilació reforçada. Sense aquesta ventilació, el màxim permès són 500 persones.