21/05/2021 - Salut

Reunions fins a 10 persones i la restauració oberta fins a les 12 de la nit

Aquests són els principals canvis que s’aplicaran a partir del dilluns 24 de maig

La millora en els indicadors de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya permet relaxar algunes de les mesures que fins ara estaven vigents, com ara l’ampliació de l’horari dels establiments dedicats a la restauració i l’ampliació de les persones que es poden reunir en trobades socials. 

A partir del dilluns 24 de maig, bars i restaurants podran obrir des de les 6 del matí fins a les 12 de la nit i el nombre de comensals per taula passarà de ser de 4 a 6. Un altre canvi important és que a l’interior dels locals, l’aforament ja podrà ser del 50 per cent i no del 30, com fins ara. I, a les terrasses, s’haurà de mantenir la distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. 

Pel que fa a les trobades socials, el nombre de persones passarà de 6 a 10 de bombolles de convivència diferents. No obstant això, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Pel que fa a l’àmbit cultural, teatres i cinemes podran ampliar l'aforament, que passarà del 50 al 70 per cent. I en els comerços, l’aforament permès deixarà de ser del 30 per ser del 50 per cent. A més, augmenta el nombre màxim de persones, que passa de 500 a 1.000 en interiors, i de 1.000 a 3.000 en exteriors o interiors amb ventilació reforçada.

Aquest mateix augment del nombre màxim de persones s'aplicarà també a l'esport i a les activitats de culte, que mantenen la limitació d'aforament actual, del 50 per cent.

Finalment, a les universitats, recuperen la presencialitat, a partir de la setmana que ve en tots els cursos, amb la limitació del 50 per cent d'aforament.