20/03/2020 - Salut

Sant Jordi, el Combat d’Arbúcies i el concert de Willie Buck, alguns dels actes anul·lats pel Coronavirus

Amb la previsió que la crisi sanitària s’allargui, l’Ajuntament s’ha vist obligat a cancel·lar tots els actes previstos pel mes d’abril

Aquesta setmana, l’Ajuntament d’Arbúcies i les diferents regidories han decidit ajornar o anul·lar tots els actes que estaven previstos celebrar des de dilluns 23 de març fins a finals d’abril, ja que es preveu que la crisi sanitària que estem vivint s’allargui més del que es preveia inicialment.

El primer dels actes que s’ha vist afectat és la Setmana de l’Activitat Física i l’Esport, que havia de tenir lloc entre el 23 de març i el 2 d’abril i en la qual hi havien de participar els diferents centres docents del municipi. I, també ha quedat suspesa la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física.

El dilluns 23 de març, la Biblioteca havia organitzat la trobada de lectors amb Karo Kunde, el divendres 27 de març el Club de lectura infantil i, el dimarts 31 de març, el Club de lectura d’adults. Tots tres actes cancel•lats per culpa del Coronavirus.

El cicle de música Arbsons tampoc s’ha pogut escapar de les cancel·lacions i s’han vist afectats 3 concerts: el que s’havia de celebrar aquest diumenge 22 de març, però també el del proper diumenge 29 i el més important del cicle, el concert amb el gran cantant nord-americà, Willie Buck que havia de tenir lloc el 26 d’abril. En aquest cas, tothom qui hagués adquirit entrades presencialment a La Gabella, se’ls hi retornarà l’import de les entrades un cop el museu pugui tornar a obrir les portes amb normalitat. I, pel que fa a les entrades comprades per Internet, la plataforma encarregada de la venda, ha informat que en els propers dies durà a terme la devolució dels diners a la mateixa targeta de crèdit amb què es va efectuar la compra.

La Festa solidària que organitza anualment l’Oncolliga també s’ha vist afectada i han hagut d’ajornar-la. Properament, un cop es normalitzi la situació, es buscarà una nova data per celebrar la festa. L’espectacle musical de Breda, que havia de tenir lloc el diumenge 19 d’abril també ha quedat cancel·lat.


El mateix diumenge 19 d’abril s’havien de celebrar les Jornades de Recreació Històrica del Combat d’Arbúcies. L’organització està buscant una nova data per celebrar-ho de cares a l’estiu.

El Sant Jordi i tots els actes de la Setmana Cultural, la Regidoria de Cultura també s’ha vist obligada a suspendre’ls tots. Es tracta del concert dels petits violinistes, del 22 d’abril; el Sant Jordi i l’entrega dels premis del Concurs de Poesia Ametista del 24 d’abril. I, pel diumenge 26 d’abril també ha quedat anul·lat el Mercat de la Flor de Joanet.

Finalment, la Biblioteca també havia de celebrar el 28 d’abril el Club de Lectura i el 30 d’abril, havia de tenir lloc l’entrega de premis de narració curta i l’acte que portava per títol Pols màgica.