30/04/2020 - Salut

S’anuncien les franges horàries per sortir a fer activitat física i passejos

De 6 a 10 del matí i de 8 de la tarda a 11 de la nit, per a les persones majors de 14 anys

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, acaba d’anunciar les franges horàries que s’han habilitat per tal de sortir a fer esport i passejos, que es permetran fer a partir d’aquest dissabte 2 de maig.

Així doncs, els majors de 14 anys tindran permís per sortir de 6 a 10 del matí i de 8 de la tarda a 11 de la nit. Ho podran fer només un cop al dia i dins els límits del municipi. El ministre ha assenyalat que l’activitat física s’haurà de fer de forma individual.

Pel que fa als majors de 70 anys i a les persones dependents, podran sortir a passejar tant de 10 a 12 del matí com de 7 a 8 de la tarda. Però només ho podran fer un cop al dia i a aquests col•lectius se’ls limita els passejos a com a màxim 1 quilòmetre de distància del domicili. Els passejos es podran fer amb parella, sempre i quan les dues persones visquin a la mateixa vivenda.

Finalment, els menors de 14 anys, que fins ara podien sortir de les 9 del matí a les 9 del vespre, també se’ls limita l’horari i, a partir de dissabte, podran sortir des de les 12 del matí fins a les 7 de la tarda. Això sí, el passeig es limita a 1 quilòmetre de distància de l’habitatge i durant una hora al dia.