12/03/2020 - Salut

Última hora - coronavirus

Dijous 12 de març

Aquestes són les últimes mesures que ha pres el Govern de la Generalitat en relació a la pandèmia del Coronavirus.

1. Els esdeveniments esportius s’han de fer a porta tancada, sense públic. Se n’exceptuen les activitats esportives de menors, que hi podran anar amb els familiars acompanyants.

2. Se suspenen les activitats col·lectives superiors a 1.000 persones en espais oberts
o tancats.

3. En les activitats de menys de 1.000 persones en espais oberts o tancats, només es podrà ocupar un terç de l’aforament de l’espai.

4. Se suspenen les sortides escolars en què hi hagi nens de diversos centres (fires, cantades, certàmens...), però NO les classes ni les activitats extraescolars, que es mantenen.

5. Instem a fer un ús responsable del 061 i recordem que es pot trucar a l’atenció primària per qualsevol dubte i per emergències greus i de risc vital al 112.

6. S’aconsella reagendar proves rutinàries que es puguin ajornar
i representin major risc de contagi, com espirometries o obtursacions dentals.

7. També es recomana treballar agendes flexibles deixant espais per donar més cobertura a la demanda no programada i potenciar l’atenció sanitària no presencial.

8. Pel que fa als hospitals i centres sociosanitaris recomanem limitar al màxim el nombre d’acompanyants a les persones que van a fer-se proves o visites, així com els pacients que estan ingressats.

9. Finalment, volem posar de manifest de nou la generositat, implicació i intel·ligència col·lectiva de tots els professionals sanitaris i apel·lar a la responsabilitat i a la solidaritat de la ciutadania.

Informació respecte la Residència - Casa de Repòs

Des de la Residència - Casa de Repòs informen que, degut a l'evolució del Covid-19 a Catalunya i, fins a nova ordre, les famílies i veïns tindran restringides les visites al centre, així com es restringiran les sortides dels residents.

Per altra banda, els residents del centre de dia tampoc hi podran assistir.


Dimecres 11 de març

Us informem que el telèfon d’assistència sanitària 061 CatSalut respon ha augmentat el volum de trucades diàries en les darreres hores passant de 6.000 a 18.000 trucades arran de l’aparició del virus COVID-19.

És per aquest motiu, que hem emès un comunicat dirigit a la ciutadania en el qual els recordem que:

IMPORTANT:

- Si tens una emergència greu i de risc vital el telèfon és el 112. Per qualsevol dubte sanitari, truca al 061 o al teu CAP.

- Arran de l'epidèmia del coronavirus el telèfon 061 Salut Respon està rebent una allau de trucades i ha crescut de manera extraordinària els últims dies. Per aquest motiu, es demana que es faci un ús responsable del 061 i la màxima complicitat possible per ser atesos.

- Recorda que també teniu el 012 per informació general dels dispositius sanitaris i telèfons.

- Així mateix, el sistema de salut de Catalunya ha elaborat un test com a nova eina que permet, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si es compleixen els criteris d'infecció per coronavirus, i si cal trucar o no al 061.

- Enllaç al test http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus-test/