28/10/2021 - Turisme

Arbúcies acull aquest dissabte 30 d’octubre l’assemblea de País Rural

A l’acte, hi participarà Francesc Boya, Secretari General d’Estat per al repte demogràfic del Ministeri de Transició Ecològica

El Museu Etnològic del Montseny d’Arbúcies acollirà aquest dissabte 30 d’octubre, l’assemblea general de País Rural, un moviment integrat per representants de la ciutadania i organitzacions arrelades al món rural i del qual el nostre municipi n’és soci fundador. 

A l’assemblea, que començarà a les 11 del matí, comptarà amb la participació del Secretari General d’Estat per al repte demogràfic del Ministeri de Transició Ecològica, Francesc Boya, que oferirà una conferència sobre el despoblament i les opcions de futur que es plantegen a les zones rurals de Catalunya. L’acte també comptarà amb la participació del president de País Rural, Josep Maria Vila d’Aabadal i la presentació de l’assemblea anirà a càrrec de l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga. 

Des de País Rural defensen que el valor d’un país es troba també en la salut econòmica de les seves àrees rurals, en la riquesa ecològica del seu entorn natural, en la qualitat del seu paisatge, en la força de la seva cultura d’arrel i en la capacitat transformadora d’aquesta altra ciutadania. La nostra identitat ve molt determinada pel medi físic. Per això la terra ha de ser al capdavant de les nostres polítiques i de la nostra concepció de país. Defensada. Respectada. Protegida.