02/03/2023 - Turisme

Arbúcies acull l’acte de lliurament dels premis del 6è Concurs de Receptes de la Biosfera

Els plats guanyadors eren d’Arbúcies, Cànoves i Samalús, Seva i Viladrau

El Museu Etnològic del Montseny (MEMGA) va acollir ahir a la tarda l’acte d’entrega dels premis del  6è Concurs de Receptes de la Biosfera. Un certamen que té per objectiu reconèixer a aquelles persones que mantenen vius plats i begudes representatius del medi i de la cultura de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

En aquest concurs, obert a totes les persones que viuen dins de la Reserva de la Biosfera del Montseny, s'hi poden presentar només plats tradicionals i elaborats -tant com sigui possible- amb ingredients locals. Després de les sessions realitzades a Arbúcies, Fogars de Montclús, Tagamanent, Cànoves i Samalús, Seva i Viladrau, el jurat va triar com a guanyadors el tomat de col i mongetes (Roser Parera, Cànoves i Samalús), els ceps amb porros i botifarra negra (Carme Vilarrasa, Seva), els cargols amb peu de porc i  castanyes (Maria Serra Bancells, Viladrau), la cua de vedella amb pinencs i castanyes (Fina Jiménez Jiménez, Arbúcies), les peres de festa major (Montse Pineda Serra, Seva) el pastís de castanyes a la ratafia amb xocolata (Elisenda Torres Medalla, Cànoves i Samalús) i la beguda de nous del Montseny (Pau Castells Diumenjó, Viladrau). 

Els guardonats van rebre un lot de productes de la Reserva de la Biosfera, en un acte que va tenir lloc a la recent estrenada sala Cabrera del Museu Etnològic del Montseny i va comptar amb l’assistència de la cap del Servei de Gestió de Parcs Naturals, Joana Barber, el director del Parc Natural del Montseny, Xavier Navalon, l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, i el director del MEMGA, Jordi Tura. L’acte també va comptar amb la participació del cuiner i gastrònom Pep Salsetes i de Lluís García, conductor de l’acte i autor del llibre Cuina, societat i natura al Montseny. Reserva de la Biosfera i amb la presència d’Emili Soms, creador del Pomari de varietats tradicionals de la Vall d’Arbúcies.