26/05/2020 - Turisme

Arbúcies no es queda sense Catifes ni Enramades

La celebració de la festa més emblemàtica de la vila es farà de forma confinada

El diumenge 7 de juny havia de tenir lloc el Concurs de Catifes de Flors Naturals d’Arbúcies, que havia de ser el preludi de la celebració de les Enramades, que s’havien de celebrar de l’11 al 17 de juny. Però la crisi sanitària que estem vivint ha obligat al consistori a ajornar les Catifes de flors pel mes de setembre i a suspendre les Enramades, la festa més viscuda per a tots els arbuciencs i arbucienques. 

Des de la Regidoria de Festes, però, la crisi del coronavirus no ha suposat un impediment per reinventar aquesta festa tan nostra i programar tot un seguit d’activitats pensades per fer-les i viure-les des de casa. Segons la Regidora de Festes, Judit Prat: “Unes Enramades Confinades, que conserven l’essència de la unió del poble i la gresca, unes Enramades festives i que vetllen per la seguretat de tots i totes”.

El programa de les Enramades confinades començarà el diumenge 7 de juny amb les Catifes confinades. Sota el lema Fem catifes a casa! Animeu-vos a fer una catifa d'1 metre quadrat aproximadament utilitzant materials naturals. Feu-vos una foto amb la teva catifa i pengeu-la a l’Instagram d’Enramades amb el hashtag #catifesconfinades i etiqueta a @enramadesarbucies durant el diumenge 7 de juny i fins a les 8 del vespre. Hi haurà una sorpresa per tots aquells que hi participeu. 

A les 6 de la tarda, hi haurà una passejada gegantera sobre rodes per diversos carrers del poble. Els podeu esperar des del vostre balcó o finestra amb un tambor i saludar-los. També podreu saludar Els Serafins, que recorreran els carres per on tradicionalment es fa catifa. 

Les activitats seguiran el dijous 11 de juny amb l’inici de les Enramades. A les 8 del vespre, feu la botifarrada des del balcó o la terrassa de casa vostra. I, a les 10 del vespre, gaudiu del castell de focs artificials i la traca d’inici de la festa que tindrà lloc a la zona de les piscines municipals. I, tot seguit, aplaudiment de tots els arbuciencs i arbucienques des dels balcons i finestres de casa seva d’inici de les Enramades confinades. I, a 1 quart d’11 del vespre, passada de la Plaça amb Els Serafins, que faran el recorregut de la passada. Sortiu al balcó amb les atxes, espelmes o fanalets. Celebreu la passada amb un brindis amb els veïns i un tall de coca. 

El divendres 12 de juny, el programa radiofònic Endavant les atxes farà un programa especial Enramades des del carrer. Serà de 10 a 1 a la plaça 1 d’octubre. A 1 quart de 12 del matí, connecta’t a Ràdio Arbúcies i treu l’altaveu al balcó per escoltar la passada matinal de la plaça. I, a 1 quart de 2 del migdia, dansa de la Plaça amb un especial Sardanes d’Enramades a càrrec del programa Compàs de Cobla, de Ràdio Arbúcies. Els podeu acompanyar fent el vermut al balcó i fent sonar les sardanes. 

A les 10 del vespre, traca d’inici de la passada del Castell i, a 1 quart d’11, Els Serafins faran el recorregut pels carrers del barri del Castell. Tot seguit, a les 11, posa Ràdio Arbúcies per escoltar la sessió de Dj Barto, música per a tothom i, a les 12 de la nit, Enramades Session a càrrec de Savage Dj també a Ràdio Arbúcies. 

Les Enramades confinades seguiran dissabte 13 de juny amb un programa especial d’Amics i Residents a  Arbúcies, de 10 a 12 del matí. A 1 quart de 12 podreu escoltar la passada matinal del Castell des de la Ràdio i, a 1 quart de 2 del migdia, segueix la dansa del Castell amb l’especial Sardanes d’Enramades de Compàs de Cobla. 

Diumenge, a les 10 del matí estigueu atents a les xarxes socials perquè explicarem la recepta del rom cremat per al concert d’havaneres que hi haurà a les 7 de la tarda i que podreu seguir des del programa Compàs de Cobla de Ràdio Arbúcies. Els Serafins tancaran els actes de diumenge amb la passada de Sorrall a partir d’1 quart d’11 del vespre. 

Des del dilluns 15 fins al dimecres 17 de juny, cada matí podreu connectar amb Ràdio Arbúcies per escoltar a 1 quart de 12 la passada matinal del veïnat que correspongui i, a 1 quart de 2, la dansa. I, finalment, el dimecres 17 a les 10 del vespre, un gran castell de focs artificials posarà el punt i final a les Enramades confinades. 

A banda d’aquest programa, també s’han dissenyat activitats complementàries com ara un concurs de rodolins digitals, un concurs de ninots, un trivial sobre les Enramades... i molt més, que us anirem desvetllant des de les xarxes socials de les Enramades. 

La regidora de Festes conclou: “Aquest any ens ha portat a una situació inimaginable i això ens ha plantejat un gran repte: dissenyar un programa on el sentiment i les tradicions hi siguin presents: renovant-nos i posant totes les eines possibles perquè puguem gaudir de la nostra festa”. Prat conclou: “Cap pandèmia ens arruïnarà del tot les nostres Enramades”.