23/09/2021 - Turisme

Arbúcies rep la 3a flor d’honor de Viles Florides

A la gala es van commemorar els 10 anys de recorregut que té el moviment

Arbúcies ha rebut la distinció de 3 flors d’honor que atorga anualment el moviment Viles Florides, un reconeixement al  treball de transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.  Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d'espais verds urbans i enjardinats.

Fins al moment, el municipi havia estat premiat amb 2 flors d’honor i, enguany, Arbúcies s’ha sumat als altres 63 municipis que tenen 3 flors d’honor. L’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, i la delegada d’alcaldia, Maria Tayeda, van ser els encarregats de rebre el guardó a la gala que es va celebrar a Cabrera de Mar.  

Durant el transcurs de l’acte es va fer especial èmfasi en el canvi de l’adequació dels espais verds a les zones urbanes, apostant per una jardineria més natural, més mediterrània i que impliqui menys manteniment per adaptar-nos al canvi climàtic que estem vivint. A l’acte també es va presentar el documental Viles Florides. 10 anys fent créixer el verd per commemorar el 10è aniversari del moviment i que fa un repàs a aquesta darrera dècada i a l’aportació que ha fet el moviment als municipis que en formen part.

Per a Viles Florides, l’enjardinament va més enllà de propiciar espais agradables i té en compte valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns, l'estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental o el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu dels jardins i parcs urbans.