02/04/2024 - Turisme

Catifaires de la Federació Catalana van a la UNESCO amb motiu de la presentació de les candidatura de les catifes de flors

Els representants es reuniran avui amb l’ambaixador delegat permanent d’Espanya, Miquel Iceta

Sis catifaires catalans de la Federació Catalana de Catifaires són a Paris el dia que la candidatura de les catifes de flors es presenta a la UNESCO per a ser avaluada els propers mesos. Formen part d’una delegació de catorze catifaires, en representació de les associacions de Malta, Itàlia, Bèlgica i Espanya, que es reuniran avui dimarts 2 d’abril amb l’ambaixador espanyol a la UNESCO, Miquel Iceta.

El govern espanyol lliura oficialment la candidatura i els catifaires internacionals agrairan el treball que s’ha fet des del Ministeri de Cultura de Madrid per redactar una candidatura complexa, promoguda per la Coordinadora Internacional d’Entitats Catifaires CIDAE, presidida per la Federació Catalana de Catifaires, amb els cinc estats implicats: Bèlgica, Espanya, Itàlia, Malta i Mèxic.

Han estat quatre anys de treballs i reflexions sobre els valors que té l’art de fer catifes de flors, com un patrimoni cultural immaterial. Pels catifaires de la Federació Catalana que viatgen per tot el món mostrant la qualitat de les seves obres, arribar a la UNESCO significa un reconeixement a la seva perseverança per millorar cada dia l’art de fer catifes de flors, formant part d’una gran família de catifaires de 60 entitats, repartits en tres continents i coordinats per CIDAE.

Quan l’any 2016 van decidir iniciar aquest camí cap a la UNESCO, els catifaires de Bèlgica, Espanya, Itàlia, Malta i Mèxic que formen part de CIDAE, sabien que no seria fàcil però han mantingut una determinació extraordinària davant les dificultats, amb el convenciment que l’art de fer catifes de flors és mereixedor del més alt reconeixement internacional.

Aquest és un moment molt esperat i merescut, però no serà fins a finals de 2025 que es coneixerà la decisió de la UNESCO, un temps que es necessita per estudiar i valorar la candidatura.