04/06/2023 - Turisme

El llegat patrimonial del vescomtat de Cabrera pren protagonisme a les Catifes d’Arbúcies

La pluja ha deslluït una jornada catifaire que ha omplert de gent els carrers de la vila

El llegat cultural que ha deixat a Arbúcies el vescomtat de Cabrera ha esdevingut el protagonista del Concurs de Catifes de Flors Naturals d’aquest 2023. I és que de les 30 catifes que es confeccionaven enguany, dues d’elles s’han inspirat en el castell de Montsoriu, els vescomtes de Cabrera i el Museu Etnològic del Montseny – Espai Cabrera. 

En aquest sentit, totes dues confeccions han rebut el seu merescut premi. La catifa del carrer  Major amb el títol Patrimoni cultural, ha rebut el premi al treball i la catifa dels Catifaixons amb el títol Castell de Montsoriu, ha estat guardonada amb el premi a la varietat de flor. Però els premis no acabaven aquí, ja que la catifa dels veïns del Segimon Folgueroles amb la seva Matarile, han guanyat el premi al disseny i a l’originalitat. I, enguany, el jurat format per membres del Club Bàsquet Arbúcies, també han atorgat un accèssit a la catifa de l’Ateneu Popular l’Arboç amb una catifa molt reivindicativa amb el títol Ens roben l’aigua

Des de primera hora del matí, els carrers d’Arbúcies s’han omplert de veïns i veïnes per confeccionar les 30 catifes que s’han pogut veure als carrers del centre del municipi. A mig matí, quan les flors ja començaven a ser les protagonistes de les catifes, els centenars de visitants i turistes ja passejaven al llarg dels dos quilòmetres del recorregut catifaire. A la 1 del migdia, quan ja es podien veure acabades totes les confeccions,  han començat a caure les primeres gotes i, malauradament, a partir d’aquell moment, la majoria de catifes han quedat desfetes a causa de la pluja que ha persistit fins ben entrada la tarda. 

No obstant això, la cercavila que recorrerà tots els carrers on s’han elaborat les catifes  posarà el punt i final a una diada molt especial i viscuda per a tots els arbuciencs i les arbucienques.

Més de 1.000 persones visiten el Museu Entològic del Montseny – Espai Cabrera 
Aprofitant el Concurs de Catifes, més de 1.000 persones han visitat el Museu Etnològic del Montseny – Espai Cabrera, que avui ha celebrat jornada de portes obertes. Uns visitants que han pogut veure com objectes i sales del mateix museu  han inspirat el disseny de la catifa del carrer Major.