16/06/2019 - Turisme

Els veïns del Segimon Folgueroles, Els Catifactions i els veïns de la font del Bon Humor, guanyadors del concurs de Catifes 2019

El jurat valora la varietat de flor, l’originalitat i disseny i el treball de les confeccions

Vinils que han fet història, dels veïns del Segimon Folgueroles és la catifa que s’ha endut el premi a l’originalitat i el disseny; el Pop-art que han dibuixat els Catifactions del carrer Camprodon han guanyat el premi al treball; i els veïns de la font del Bon Humor del carrer Sorrall amb la seva Galeria d’ocells s’han emportat el guardó a la varietat de flor. 

Enguany, al concurs s'hi ha presentat 12 catifes dʼun total de 24 que sʼhan pogut veure al llarg de dos quilòmetres dels carrers del centre de la vila. Per altra banda, aquest any sʼhan elaborat 30 racons catifes per diferents espais del centre del poble i que es podien veure tot passejant per les Catifes. Els Racons, després d’11 edicions, ja han esdevingut projectes artístico-florals indispensables d’aquesta jornada arbucienca. 

Desenes dʼarbuciencs han omplert des de bon matí els carrers dʼArbúcies per començar amb lʼelaboració de les confeccions de flors naturals i, a partir de mig matí, milers de visitants han arribat per assistir a una de les festes més importants del municipi, les Catifes. 

Els passejants han pogut veure tot el procés dʼelaboració: des del perfilat del dibuix fins com es posava la flor, una gran varietat de plantes que són les protagonistes de la jornada i que permeten que les catifes llueixin cada any. El clavell, la ginesta, la paradella, la gerbera i el pi són les flors més utilitzades en la confecció de les catifes. 

La cercavila que recorrerà tots els carrers on hi ha les catifes posarà el punt i final a una diada molt especial i viscuda per a tots els arbuciencs i les arbucienques.