04/11/2019 - Turisme

La Fira de Tardor del Montseny i la 35a Festa del Flabiol d’Arbúcies es consoliden com una de les cites ineludibles de la temporada

Les sardanes obligades de flabiol i el tastet de bolets, grans atractius del cap de setmana

Cultura, natura, tradició, gastronomia i flabiols s’uneixen a Arbúcies per crear la combinació perfecte i fer que la Fira de Tardor del Montseny i la 35a Festa del Flabiol esdevinguin una cita ineludible del calendari de fires i festes d’aquesta estació de l’any.

Un grapat d’activitats s’han organitzat durant tot el cap de setmana a Arbúcies. Les més destacades van ser l’audició de sardanes obligades de flabiol de dissabte a la tarda, que ja s’han convertit en quelcom imprescindible de la celebració. Així com el tastet de bolets d’avui al migdia, en què s’han servit un total de 1.200 racions. Un tastet acompanyat per la mostra de balls tradicionals i la roda de flabiols, en què s’hi reuneixen tots els flabiolaires congregats a la jornada. Abans, però, la cercavila amb els gegants i Flubiolers d’Arbúcies, els capgrossos de Martorell i els Flabiolaires dels Quatre Dracs, el capgròs d’en Quirze Perich i Dimecres Flabiol van recórrer el carrer Camprodon fins arribar a la plaça de la Vila.

En el marc de la Fira de Tardor, els tallers de cistelleria, de ceràmica, de decorar galetes, les manualitats amb llana i l’espai familiar situat a la plaça de les Olles han estat molt concorreguts per a la mainada, així com les activitats que es van poder fer dissabte a la carpa del 40è aniversari de la Reserva de la Biosfera del Montseny. L’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, va destacar: “Arbúcies s’està consolidant com un dels municipis de referència dels productes de quilòmetre 0 del Parc Natural del Montseny i també com un dels grans referents pel que fa al patrimoni, la cultura, la gastronomia i el turisme del Montseny.

Pel que fa a la programació de la Festa del Flabiol, com a novetat d’enguany es va organitzar un concert a les Naus Ayats a càrrec de l’instrument convidat a les jornades, que en aquest cas era el madrileny Juanma Sánchez. I, per segon any, el Casino va acollir la nit jove amb una sessió flabiolaire de House aborígen a càrrec de Marcel Casellas. Abans, però, va tenir lloc el ressopó de flabiols com cada any.

I, diumenge, la fira de luthiers i productes flabiolístics, situada a la placeta dels Encantats, va estar ambientada amb l’animació dels flabiols als quatre cantons. I, a la tarda, el gran concert de flabiols a la Llar de Jubilats va tancar els actes de la 35a Festa del Flabiol i la castanyada amenitzada pels Serafins, la Fira de Tardor del Montseny.

Manel Serras, regidor de Cultura, va assegurar: “Mantenim una tradició no només d’Arbúcies, sinó de tot Catalunya, ja que la Festa del Flabiol és única al nostre país”. Continuarem donant suport perquè el món flabiolaire segueixi endavant i creixent com fins ara”, va concloure el regidor.