31/05/2021 - Turisme

Les catifes de flors tornen un any després als carrers d’Arbúcies

Arbuciencs i arbucienques viuen una de les jornades més esperades i estimades de la vila


Arbúcies va celebrar una de les diades més esperades pels seus ciutadans, les Catifes de flors. L’entusiasme i l’emoció es respiraven entre tots els catifaires, que després d’un any de pausa, van poder tornar a confeccionar els dissenys florals pels carrers del nucli urbà del municipi. En total, aquest any es van poder veure 22 catifes i 15 raconsCATIFES. 

Pel que fa a les catifes, enguany es tractava de petites mostres florals perquè cadascuna d’elles es poguessin elaborar amb grups bombolla i, així, respectar les mesures sanitàries vigents. Els dissenys que van lluir anaven des de figures geomètriques, vitralls, ocells, motius japonesos i flors, motiu que es va repetir en més d’una catifa, així com també dissenys més reivindicatius. A banda de les catifes confeccionades pels veïns de cada carrer, també entitats i associacions del municipi van participar en la seva elaboració. 

Els 15 raconsCATIFES es van poder veure en diferents espais com la plaça de la Vila, la placeta de les Olles, el carrer Sorrall, al carrer Pont, al carrer Segimon Folgueroles i a la placeta de Ca la Rossa. Els racons són petits dissenys artístico-florals que omplen de color diversos espais de la vila. Aquesta iniciativa municipal es va crear el 2007  i vol donar a conèixer una selecció de les millors propostes artístiques el diumenge de catifes, quan Arbúcies es converteix indiscutiblement en la vila jardí del Montseny.

La pluja, però, també va ser una de les protagonistes de la jornada. Al matí, els catifaires van haver de fer ús de l’enginy per tal d’assecar els carrers i poder col·locar el disseny de la catifa, ja que fins a les 8 del matí va estar plovent. Per sort, la pluja va donar un treva i les catifes es van poder confeccionar sense problema. Tanmateix, a la tarda, quan ja s’havia donat el tret de sortida a la cercavila amb els gegants, grallers, flabiolaires i els New Serafins, es va haver de suspendre pel gran xàfec que va caure. Només els New Serafins van poder seguir tocant pels carrers on s’havien confeccionat les catifes i donar per acabada una gran jornada catifaire a Arbúcies. 

L’alcalde, Pere Garriga, es va mostrar molt satisfet per la resposta de la gent de la vila. “Un any més els arbuciencs i arbucienques han tornat a sortir al carrer per tal de fer-nos gaudir d’una diada tan nostrada com les catifes i fer-nos viure una tradició tan arrelada al municipi”.