21/10/2019 - Turisme

Participa al concurs receptes de la biosfera que se celebrarà durant la Fira de Tardor del Montseny i Festa del Flabiol

Us podeu apuntar fins aquest divendres 25 d’octubre a La Gabella

El Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny és un concurs que pretén donar a conèixer les receptes tradicionals del Montseny, mantenint viva una part molt important de la nostra cultura i promovent alhora la producció i consum sostenibles d’aliments locals. A Arbúcies se celebrarà en el marc de la Fira de Tardor del Montseny i Festa del Flabiol el cap de setmana del 2 i 3 de novembre.

El certamen, que té lloc per quart any consecutiu, consisteix a presentar un primer plat, un segon plat, unes postres i/o beguda, que hauran de ser receptes tradicionals i elaborades amb productes locals tant com sigui possible. Es pot participar en totes les categories o només presentar-se en una d’elles. La participació serà individual. Per participar només cal inscriure’s a La Gabella fins al divendres 25 d’octubre. Els concursants hauran de portar els plats preparats de casa el dissabte 2 de novembre a les 2/4 de 7 de la tarda al bar de la Llar de Jubilats amb la recepta escrita.

La cuina tradicional d'una regió és l'expressió de segles de saviesa popular acumulada. És un coneixement heretat que es refereix a l'ús dels recursos alimentaris i als seus valors nutritius i gastronòmics. És un tret essencial de la identitat d'una societat i d'un territori, que ens arrela al territori i que dona forma al nostre paisatge. Desperta l'atenció i l'interès dels visitants, però alhora, es troba amenaçat per una multitud de factors alimentats per la globalització i que van des de la dietètica fins a les tendències o modes del consum, passant pels interessos de la indústria alimentària.

Les receptes participants s’inclouran en la futura edició d’un llibre digital de receptes tradicionals de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

Podeu consultar les bases del concurs aquí: aquí