22/11/2019 - Turisme

S’inauguren a Arbúcies els darrers trams gironins de la Ruta de la Tourdera

L’acte va tenir lloc al Molí de les Pipes, indret per on passa el tram del municipi

Aquest dijous es va presentar al Molí de les Pipes d’Arbúcies els trams gironins de la ruta de la Tourdera, que ressegueix el riu Tordera i la riera d’Arbúcies i que enllaça la Costa Brava i la costa de Barcelona amb el Montseny.

L’acte va comptar amb les intervencions de l’alcalde d’Arbúcies i vicepresident del Consell Comarcal de la Selva, Pere Garriga, i el diputat de la Diputació de Girona, Jordi Masquef. Amb la inauguració dels darrers 7 trams, corresponents als municipis de comarques gironines, s’ha materialitzat el 100 per cent del projecte de la ruta de la Tourdera. Per fer-lo realitat ha estat necessari reunir i posar d’acord a 18 ajuntaments i la implicació de la Diputació de Barcelona i de la Diputació de Girona, que han estat essencials per al finançament de les actuacions dutes a terme.

Un cop finalitzats els parlaments es va realitzar un petit tram circular de la ruta a peu, de 250 metres aproximadament als voltants del Molí de les Pipes, coincidint amb el nou tram de camí fet per no passar pel mig del molí.

La ruta de la Tourdera ressegueix la Tordera i la riera d’Arbúcies mitjançant la pràctica de la bicicleta i el senderisme, tot permetent la descoberta del territori, promovent el coneixement de la natura i patrimoni associats al riu, i fomentant el desenvolupament turístic dels municipis amb l’arribada de nous visitants.

Ja fa uns quants anys que es va plantar la primera llavor del projecte “Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies”, tot i que no ha estat fins aquest 2019 que s’ha completat la totalitat del projecte. L’execució de la ruta s’ha fet de forma gradual, de manera que el passat any 2018 es van inaugurar els primers 11 trams actius de la ruta a la demarcació de Barcelona, i enguany s’inauguren els darrers 7 trams, corresponents als municipis de la província de Girona.

La proposta de la ruta és de més de 187 quilòmetres, sumant l’itinerari principal, el de la riera d’Arbúcies i petits enllaços entre nuclis de població, o estacions de tren, fins al tram principal, com és el cas de Massanes, Riells i Viabrea, Breda, Gualba o Vallgorguina.