Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS)

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és una activitat que es celebra a molts municipis de Catalunya, però també a molts de la resta d’Europa. Durant aquesta setmana, que sempre és la darrera de setembre, es proposa a la gent fer una reflexió sobre l’ús del cotxe i la possibilitat de trobar noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col•lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

- Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

- Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.

-Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

-Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.

- Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Aquest 2014 la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura va del dilluns 22 al dilluns 29 de setembre i té com a lema 'Fem el carrer més nostre'. Durant la setmana es fan diverses activitats i acabem la setmana amb una Pedalada Popular el diumenge 28 a les 10 del matí que anirà del pati de l’Escola Dr. Carulla fins a Monfulleda. Pedalada apte per a tots els públics i aconsellables fer-ho en família.

Més informació:
Setmana de la mobilitat sostenible i segura 2104 - Generalitat de Catalunya
European mobility week

Cercador