Dia Mundial de l'Activitat Física

Des del 2002, cada 6 d’abril se celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF). Un esdeveniment que neix a Sâo Paulo (Brasil) gràcies a l'impuls d’Agita Mundo (xarxa mundial per a la promoció de l'activitat física); una organització independent a la qual l'Organització Mundial de la Salut (OMS) dona tot el seu suport, amb l’objectiu de conscienciar la societat sobre el risc del sedentarisme, i així promoure l’activitat física com un element essencial per a la salut i el benestar de les persones.

En aquesta data es fomenta la pràctica regular d’activitat física conjuntament amb hàbits alimentaris saludables com a remei contra malalties cardiovasculars, la diabetis, l’osteoporosi, el càncer de colon i totes aquelles complicacions associades al sobrepès i l’obesitat. Des de l’OMS, ens recomanen realitzar 30 minuts d’exercici diaris per preservar tant la salut física com l’emocional.

 A nivell de poble des del 2014 ens hi hem adherit. Cada any el Centre d’Atenció Primària i la Regidoria de Salut i d’Activitat Física i Esports organitzem diverses activitats per celebrar-ho.

S'organitza una caminada saludable, una xerrada sobre la importància de fer activitat física i un esmorzar saludable per a tots els participants. Aquesta activitat és oberta a tota la població.