15/05/2023 - Activitat Física i Esports

Èxit de participació a la primera Cursa de Muntanya Vall d’Arbúcies – Marxa de la Primavera

600 persones van poder gaudir de la cara més salvatge del Montseny

“Entre tots i totes hem aconseguit organitzar des de zero la primera edició de la CM Vall d'Arbúcies i donar corda a la 44a Marxa de la Primavera. I no només això, sinó que hem aconseguit que fos un èxit”, exclamen des de l’entitat Matavalons d’Arbúcies, promotors d’aquesta 1a Cursa de Muntanya Vall d’Arbúcies, que ha comptat amb l’estreta col·laboració dels Gratanúvols del Montseny, organitzadors de la històrica Marxa de la Primavera i de la Regidoria d’Activitat Física i Esport de l’Ajuntament d’Arbúcies. 

Unes 600 persones van participar ahir diumenge a la CM Vall d’Arbúcies i Marxa de la Primavera entre els quatre recorreguts que s’oferien, tot un èxit de participació. Aquesta 44a edició de la Marxa de la Primavera, a banda d’incorporar la novetat de la CM Vall d’Arbúcies, també va comptar amb un canvi d’emplaçament i el carrer Camprodon va esdevenir l’epicentre de la gran festa de l’esport que es va viure ahir a Arbúcies. 

A primera hora del matí, la carretera va ser l’escenari de les sortides dels diferents recorreguts i, cap a mig matí, va acollir les arribades dels centenars d’esportistes participants. Entre ells, cal destacar el podis de les curses de 27 i 17 quilòmetres. 

A la cursa de 27 quilòmetres, en la categoria masculina, els guanyadors van ser el primer lloc per Jordi Bes Ginesta, la segona posició per Xavier Gil Roca i l’arbucienc Pau Castanyer Benavent va aconseguir el tercer lloc. I, en categoria femenina, les guanyadores van ser Catalina Pons en primera posició, Camèlia Teiu en segon lloc i Maria Rovira en tercera posició. 

Pel que fa a la cursa de 17 quilòmetres, el podi masculí va ser per Adri Martin Cruzado en primer lloc, Lluís Aguilà Fosch en segona posició i el tercer lloc va ser per Lito Garcia Miñarro. I en categoria femenina, les guanyadores van ser Marina Corominas Fermin en primera posició, i el segon i tercer lloc van ser per les arbucienques Anna Bayés Villaronga i Anna Pelegrí Pineda. 

Avui, després de la ressaca la gran jornada viscuda ahir, els Matavalons asseguren: “Som conscients que hem de polir algunes coses. Ara bé, el que ens serà molt difícil de millorar són les ganes, els esforços i la dedicació que hi han posat tots els voluntaris per aconseguir organitzar una de les curses de muntanya més ben parides del món mundial”. 

Per la seva banda, la regidora d’Activitat Física i Esport, Anna Rotllant, destaca: “Ha estat un gran èxit la nova edició de la marxa i la incorporació de la primera cursa de muntanya.  Tenim la sort de tenir aquest entorn tan privilegiat que atrau a molta gent. A més, apropar la cursa al Camprodon ha estat un gran encert per traslladar l'ambient al centre del poble”. Hi afegeix: “Vull felicitar als Gratanúvols i als Matavalons per la feina feta i també agrair totes les persones que hi han col·laborat perquè fos una gran jornada”. 
 

Anirem penjant totes les fotografies aquí