20/08/2019 - Cultura

10 anys de l’associació de l’Escola de Música amb l’EMVIC

Tots els alumnes de la xarxa EMVIC van gravar un vídeo cantant la mateixa cançó

Aquest curs 2018/19 l’Escola de Música Mestre Lluís Torres d’Arbúcies va celebrar el 10è aniversari com a aula associada a l’Escola de Música i Conservatori de Vic.

L’EMVIC va contactar amb Víctor Sunyol (poeta) i amb Antoni Miralpeix (compositor) i els va encarregar la creació d’una cançó que quedés pel record d’aquest aniversari. Els alumnes de l’escola de música van gravar prèviament el so i després es van enregistrar les imatges a la plaça de la Vila. El resultat final va ser un vídeo on podem veure tots els alumnes que formen part de la xarxa EMVIC cantant la cançó a indrets emblemàtics del seu municipi.

Ha estat tot un honor per l’Aula de música d’Arbúcies que la música l’hagi compost l’Antoni Miralpeix. És un cànon a dos veus molt bonic. L’estrena del vídeo va ser durant les cantates que els alumnes de la xarxa EMVIC fan cada any al teatre de l’Atlàntida de Vic. Els petits de la xarxa, el divendres 29 de març van cantar El follet valent sota la direcció de Dolors Vidal i l’endemà va ser el torn dels més grans amb La tortuga boteruda sota la direcció de David Gómez. Va ser espectacular veure’l en aquella pantalla tan gran!

També vam poder gaudir del cànon interpretat en directe en el concert de final de curs de l’escola de música celebrat a les Naus Ayats cantat per la coral Clau de sol, el cor Lutiana jove i la coral Solfa amb acompanyament instrumental d’alumnes i professors de l’escola de música.

Podeu trobar el vídeo, la lletra i la partitura a Google, indicant el títol de la cançó (Cantem perquè estimem) i el nom del compositor (Antoni Miralpeix).

Rosa Badenas,
Coordinadora de l’Aula de música d’Arbúcies