26/04/2021 - Cultura

Les Naus Ayats acullen l’acte d’entrega dels premis de Poesia Ametista 2021

Una edició amb una forta representació femenina pel que fa a les guardonades

El teatre de les Naus Ayats va ser l’escenari de l’acte d’entrega dels premis Poesia Ametista, que cada any s’emmarca dins la celebració de Sant Jordi i de la Setmana Cultural. 

Pep Obiols i Neus Rubio van ser els encarregats de presentar aquesta 26a edició dels premis, però abans de procedir a l’entrega, va tenir lloc l’espectacle Allò que volen les dones, a càrrec d’Olga Cercós. Tot seguit, els membres del jurat van ser els encarregats de lliurar els premis de les diferents categories: infantil, juvenil i adulta.  

Pel que fa a la categoria infantil, Emma Martín va obtenir el primer premi amb el poema El cant del rossinyol, Arnau Solà amb l’obra El turó de Montsoriu el segon, i Míriam Domènec amb el poema La perniciosa màgia de la tardor, el tercer. Cada un dels guanyadors es va endur un lot de llibres, el diploma acreditant el premi i, la guanyadora la pedra ametista. 

En la categoria juvenil, des de l’any passat es va ampliar la participació de treballs no només a la poesia, sinó també al rap i al microrelat. Malgrat tot, només hi va haver participació en l’àmbit de la poesia i el guanyador va ser Bernat Castanyer amb el poema El gorg negre que li va valdre endur-se un premi valorat en 75 euros i la pedra ametista. 

Finalment, en la categoria adulta, Rosa Díaz amb el poema El mont dels homes de seny, va guanyar el primer premi valorat en 300 euros i la pedra ametista, la segona posició va ser per Marta Colomer amb el poema Seré aquí que li va valdre el segon premi valorat en 200 euros i, en tercera posició, Ariadna Méndez amb  l’obra Desitjos de l’alba, va obtenir un premi de 100 euros. 
 

Trobareu la galeria d'imatges de l'entrega de premis aquí