10/03/2022 - Educació

Dos alumnes de l’INS Montsoriu guanyen la 13a Olimpíada de Geologia de Catalunya

Arnau Gubern i Josep Puigdevall, classificats en segona i tercera posició, respectivament

Dos alumnes de l’Institut Montsoriu d’Arbúcies, Arnau Gubern i Josep Puigdevall van quedar segon i tercer classificat, respectivament, a la 13a Olimpíada de Geologia de Catalunya, que es va celebrar el passat divendres 4 de març a Girona. Els dos arbuciencs juntament amb el primer classificat de l’INS Cassà de la Selva representaran Girona a l’Olimpíada estatal que tindrà lloc a Almeria el proper 26 de març. 

A l’edició de les Olimpíades de Geologia del curs 2021/22 hi han participat 95 estudiants procedents de 11 centres educatius de la demarcació: Institut Montsoriu (Arbúcies), Maristes
(Girona), Institut S’Agulla (Blanes), Institut Alexandre Deulofeu i Olivar Gran (Figueres), Institut Jaume Vicens Vives (Girona), Institut Santa Coloma de Farners (Santa Coloma de Farners), Institut Ramon Coll i Rodés (Lloret de Mar), Institut Cassà de la Selva (Cassà), Institut Vallvera (Salt) i Institut Frederic Martí Carreras (Palafrugell). 

El estudiants van haver de realitzat una prova teòrica amb preguntes específiques de Ciències de la Terra i una prova pràctica que requeria interpretar un tall geològic i identificar minerals, roques i fòssils. 

L’acte final i entrega de premis va estar presidit per la Dra. Sílvia Llach, vicerectora de Compromís Social i Territori, la Dra. Rosa Núria Aleixandre, presidenta del Consell Social de la UdG, i el Dr. Jesús Colprim, degà de la Facultat de Ciències de la UdG i el Dr. David Brusi, director del centre GEOCAMB i president de l’AEPECT.

Les Olimpíades de Catalunya estan promogudes per la Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) juntament amb la Sociedad Geológica de España (SGE).