16/08/2019 - Educació

El Ple Infantil tanca la legislatura 2018-2019 amb noves activitats

El lasertag i la cursa d’orientació han tingut una molt bona acollida

El mes de juny va acabar oficialment la legislatura 2018-2019 del Ple dels Infants, tot i que fins passada la Festa Major no es va donar per conclosa, ja que dins la programació de la festa, des del Ple dels Infants es van organitzar dues activitats.

La primera va ser el cinema a la fresca, que gràcies als nens i nenes d’Arbúcies es va recuperar com a activitat de Festa Major. Aquest any la pel·lícula que es va projectar va ser Coco. Per altra banda i com a novetat, el Ple dels Infants també va organitzar un lasertag, una activitat que va tenir lloc al Prat Rodó i en la qual hi van poder participar els nens i nenes a partir de 10 anys. Unes 100 persones, infants i adults, van poder gaudir d’aquesta iniciativa del Ple dels Infants.

Però el lasertag no ha estat l’única novetat, ja que durant aquest curs, des del Ple dels Infants s’han tirat endavant noves iniciatives, com ara la cursa d’orientació familiar que va tenir lloc durant la Setmana Cultural de Sant Jordi. Una activitat nova del calendari arbucienc, però que va tenir molt bona acollida en la seva primera edició, ja que hi van participar 85 persones, és a dir, 24 famílies. La cursa va combinar l’esport i la cultura, ja que es van situar 15 fites a diferents llocs del nucli urbà del municipi, a 5 de les quals, a més de fitxar, s’havia de respondre una pregunta sobre el lloc en qüestió. A l’acabar a la plaça 1 d’octubre hi va haver vermut per a tots els participants i el regidor infantil, Edmon Montsant, juntament amb els regidors d’Educació, Jaume Salmeron, i Activitat Física i Esport, Àngel Cabrero, van entregar els premis a les sis famílies guanyadores.

Una altra novetat impulsada des del Ple dels Infants ha estat l’espectacle de circ que es va fer a la plaça Florac durant l’Enramada de Magnes. Els regidors infantils van proposar aquesta activitat perquè veien la necessitat d’un espectacle dirigit al públic infantil.

Finalment, en aquesta legislatura també s’han dut a terme activitats que ja han esdevingut imprescindibles del Ple dels Infants, com ara el teatre en anglès, dirigit a tots els infants de 1r a 6è de primària d’ambdues escoles del municipi; i també el concurs de dibuix per a la portada del llibret d’Enramades.

Al ple que es va celebrar l’11 de juny a la sala de plens de l’Ajuntament, els regidors de 6è que aniran a l’institut el proper curs es van acomiadar desitjant molts encerts als regidors que es queden per a la propera legislatura i van agrair haver pogut formar part d’una experiència de participació ciutadana com és el Ple dels Infants.

El Ple dels Infants és un projecte de participació ciutadana que es va engegar ara fa cinc anys i, des de llavors, s’han tirat endavant diferents iniciatives com ara els aparcaments de patinets i bicicletes a les escoles, el circuit de bicicletes a la zona esportiva de Can Pons o el gronxador instal·lat a l’espai de la tirolina al Prat Rodó.