02/06/2020 - Habitatge

L'Ajuntament d'Arbúcies ofereix un nou servei d'informació i tramitació sobre l'ajornament de préstecs hipotecaris i personals

També s'obre el període per sol·licitar l'ajut pel pagament de lloguer

L'Ajuntament d'Arbúcies ofereix un nou servei d'assessorament i tramitació per l'ajornament de préstecs hipotecaris, personals i targetes de crèdit, en compliment dels Reial Decrets 8 i 11/2020 de mesures extraordinàries i urgents. L'atenció serà telefònica i amb cita prèvia (cal demanar hora trucant al 972 860 001).


Per altra banda, l'Agència de l'Habitatge de la Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria de diverses línies de subvencions econòmiques per a l'ajuda del pagament del lloguer per a sectors de població en risc d'exclusió social, per a persones de 65 anys o més i per a contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social del COVID-19.


Subvencions per al pagament de lloguer

Es tracta de subvencions per al pagament del lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social (dirigida a persones que siguin titulars d'un contracte de lloguer que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya i compleixin els requisits de la convocatòria).

El Termini de presentació de sol·licituds finalitza el 3 de juliol.

Per a mes informació:
http://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/20246_Subvencions-per-al-pagament-del-lloguerSubvencions per al pagament del lloguer per a persones grans

Es tracta de subvencions per al pagament del lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a persones de 65 anys o més en risc d’exclusió social (dirigida a les persones que siguin titulars d'un contracte de lloguer que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya, que, a l’any natural de la convocatòria, tinguin 65 anys o més).

El Termini de presentació de sol·licituds finalitza el 3 de juliol.

Per a mes informació:
http://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/22020_Subvencions-lloguer-gent-granAjuts al lloguer per a contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social del COVID-19

Es tracta d'ajuts per resoldre els problemes transitoris de pagament parcial o total del lloguer a causa de l’impacte econòmic i social del COVID-19 ( dirigida a les persones arrendatàries d’habitatge habitual que s’han vist afectades per l’impacte econòmic i social del COVID-19).

El Termini de presentació de sol·licituds finalitza el 30 de setembre.

Per a mes informació:
http://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/22066_Ajuts_lloguer_Covid
S'atendran les peticions d'assessorament de l'ajornament de préstecs i per facilitar l'accés a les subvencions per via telefònica, donant compliment de les mesures sanitàries en prevenció de la COVID-19. Es podrà concertar cita de dilluns a divendres, de 9 a 1 del migdia, trucant al 972 860 001.