20/08/2021 - Habitatge

L’Ajuntament d’Arbúcies posa en funcionament la borsa d’habitatge jove d’emancipació

Es posen a concurs els tres primers habitatges de lloguer per a joves que busquen el primer contracte

El consistori arbucienc publicarà en els propers dies la primera convocatòria d’habitatge jove d’emancipació. Es tracta d’un concurs adreçat a joves entre 18 i 30 anys que busquen un primer contracte de lloguer en condicions assequibles.

Els tres primers habitatges ofereixen lloguers d’entre  220€ i  300 € com a màxim.  Aquests preus seran sempre els mateixos en futures convocatòries. El primer objectiu és garantir l’accés a lloguer del jovent d’Arbúcies.

L’Ajuntament d’Arbúcies va elaborar l’any 2020 un estudi i cens d’habitatges buits al municipi. Fruit d’aquest treball, han arribat els primers acords amb propietaris per cedir habitatges a la borsa municipal. El segon objectiu és posar a disposició de la ciutadania vivendes que , en aquest moment, estan desocupades.
Per primer cop, des de la recuperació dels ajuntaments democràtics, Arbúcies fa polítiques d’habitatge per a joves. Un dels mandats del pla local de joventut era accedir a l’habitatge. Hi estem donant resposta i continuarem treballant per oferir més vivendes, explica la regidora de Joventut, Judit Prat.

Les àrees municipals de Joventut i Habitatge estan treballant de manera conjunta i coordinada en la construcció d’aquest projecte. L’ajuntament ja ha captat dos habitatges més, en fase de reforma, que també s’afegiran a la borsa en poc temps.

Les bases reguladores de la borsa ja van ser aprovades en el ple municipal del passat 19 de juliol i suposen un marc de funcionament per futures convocatòries, i de gestió dels projectes d’impuls a les polítiques d’habitatge arbucienques.

En el context actual, és encara més necessari garantir drets fonamentals. Un d’ells és l’accés a l’habitatge. Intentem, sempre, donar resposta a les necessitats de la ciutadania. I com més crua és la crisi econòmica i social, més imprescindible és posar les persones al centre de les actuacions públiques, comenta el regidor d’Habitatge Jaume Salmeron.

En els propers mesos, Arbúcies començarà treballar en una Borsa de lloguer assequible adreçada a combatre la vulnerabilitat i facilitar l’accés al lloguer de famílies i persones amb dificultats econòmiques.