12/04/2023 - Joventut

14 joves d’Arbúcies participen al curs de premonitors organitzat des de l’Oficina Jove de la Selva

La formació va comptar amb prop de 150 adolescents d’entre 15 i 17 anys de la comarca

Enguany, des de l’Oficina Jove de la Selva s’ha recuperat el projecte de formació de premonitors en l’àmbit comarcal després de tres anys. 

Aquesta segona edició es va fer en un format renovat i amb la implicació de 16 municipis de la comarca i de les persones referents de joventut del territori. La proposta d’aquest any es va dur a terme en dos dies de formació. El primer a cada municipi participant que, en el cas d’Arbúcies hi van participar 14 joves i 7 de Sant Hilari i, el segon va constar d’una trobada comarcal a Fogars de la Selva on hi van participar prop de 150 joves.

Aquesta formació es va destinar a joves de la Selva d’entre 15 i 17 anys interessats en el món de lleure educatiu i que volen introduir-se en aquest sector professional. 

A través de dinàmiques i de jocs es va treballar els conceptes bàsics de l’educació en valors i les habilitats i competències que ha de tenir una persona per exercir de premonitor. Es va realitzar també una càpsula formativa sobre salut mental, molt enfocada a l’educació emocional. Finalment, es va facilitar recursos per tal que les persones participants tinguin eines útils que puguin posar en pràctica.

Aquest projecte es valora molt positivament ja que va acollir joves de 16 municipis d’arreu de la comarca com Hostalric, Massanes, Sant Feliu de Buixalleu, Fogars de la Selva, Riells i Viabrea, Breda, Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Sils, Riudellots de la Selva, Santa Coloma de Farners, Anglès, La Cellera de Ter, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Amer i Riudarenes.

Aquesta acció està forma part del pla d’actuació anual de l’Oficina Jove de la Selva i s’emmarca dins el projecte Ocell de Foc.