16/10/2023 - Joventut

L’Institut Montsoriu d’Arbúcies participa a la segona edició del projecte "Patis artístics"

Es tracta d’una iniciativa del Consell Comarcal de la Selva

L’Oficina Jove de la Selva  impulsa per segon any el projecte comarcal Patis artístics, que té per objectiu apropar la cultura al jovent de 12 a 18 anys i ho fa oferint espectacles de diverses disciplines artístiques a les hores del pati dels centres d’educació secundària. A més, aquesta iniciativa vol visibilitzar i promoure els artistes joves de la comarca, que han estat els encarregats dels espectacles.

La participació juvenil ha estat un element clau del projecte, ja que les persones joves dels instituts han decidit les temàtiques artístiques dels seu interès, ja sigui votant la temàtica o directament l’artista, a través de les hores de tutoria, les hores de pati o un formulari digital.

En el marc d’aquest projecte, el passat 11 d'octubre va venir a l'IES Montsoriu el grup de música Vibrant, un duet dels músics farnesencs Roger Vallès i Nil Verdú. Dos joves que es troben per crear un repertori divers de temes emblemàtics del jazz amb arranjaments propis adaptats al format. La proposta és una combinació del vibràfon i la guitarra, una exploració sonora de noves possibilitats. 

Patis artístics és un projecte que també rep el suport de la Direcció General de Joventut i la Diputació de Girona.