15/07/2022 - Medi Ambient

El 90 per cent de la roba usada recuperada a Arbúcies té una segona vida

Arbúcies disposa de sis punts de recollida

La recollida selectiva i la gestió del residu tèxtil han permès recuperar més de 8 tones a Arbúcies durant el primer semestre d’enguany per part d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo, l’equivalent a 32.900 peces de roba. El 90 per cent tindran una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge, dos elements claus per a l’economia circular i la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat (ocupació verda). A més, aquesta gestió del residu tèxtil hi ha evitat l’emissió de 49 tones de CO2.  

L’entitat sense ànim de lucre ha recuperat 8.135 kg de gener a juny per 6.019 en el mateix període de l’any passat, el que suposa un increment del 35,2 per cent. El residu tèxtil (la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen) es diposita en els contenidors de fàcil accés, que es buiden periòdicament per a garantir-ne un bon servei. Recordem que a Arbúcies hi ha 6 punts de recollida: un contenidor al carrer Sant Jaume, un altre al pàrquing de Can Delfí, al Camp de l’Oliver, a la rotonda de Països Catalans, un altre al pàrquing del Bonpreu i també a la Deixalleria. 

Les 32.900 peces de roba recuperades es classifiquen a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). El primer objectiu sempre és la reutilització perquè la peça més sostenible és la que ja s’ha fabricat i no té més costos ni impacte de producció; després, el reciclatge; per últim, quan no hi queda més remei, la valorització energètica o enviar-lo a l’abocador”, expliquen des de Humana.