16/04/2021 - Medi Ambient

L’ACA i l’Ajuntament d’Arbúcies arrangen la xarxa de clavegueram de la riera Xica

Els desperfectes ocasionats pel Gloria suposen un cost de 150.000 euros

El temporal Gloria que va tenir lloc entre el 20 i el 23 de gener del 2020 va provocar danys greus a tot el municipi, tant de caràcter privat com públic, ja fossin camins forestals, carrers del centre del poble, com també els trams de la riera d’Arbúcies i la riera Xica.  

Pel que fa a la riera Xica, el Gloria va malmetre la major part del col·lector que transcorren a un costat de la llera d’aquesta riera i que recullen les aigües residuals del nucli urbà. La zona afectada s’estén des de la capella de la Pietat fins al polígon Torres Pujals, que s’ha dividit en 6 trams: capella de la Pietat, carrer la Selva – carrer Guilleries, Taller Aymerich, Molí Sec, Beulas i Indicar. 

Segons els danys de cada tram, s’ha dut a terme un  tipus d’intervenció o una altra, però majoritàriament els treballs han anat enfocats a la substitució de l’antic col·lector de 40 centímetres de diàmetre per un de nou de 60 de polipropilè i la reconstrucció del talús en el qual se subjectava el tub i que a causa de les intenses pluges va esfondrar-se. També s’ha refet la passera de la bassa d’en Joan dels gossos, que uneix el nucli urbà amb la variant i la urbanització de Pujals. 

El cost de les obres és de 148.631,17 euros i s’han finançat entre l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament d’Arbúcies. El regidor d’Obres, Àngel Cabrero, assenyala: “Amb aquestes obres garantim una xarxa de clavegueram per als propers 50 anys que, a més, ens permet connectar el polígon industrial Torres Pujals amb la depuradora”.