01/03/2021 - Política

L’Ajuntament d’Arbúcies aprova una moció de suport a Pablo Hasél

Entesa per Arbúcies, ERC i la CUP donen suport al document presentat al Ple

El Ple de l’Ajuntament d’Arbúcies va aprovar divendres la moció de suport al cantant i poeta Pablo Hasél, empresonat el passat 16 de febrer acusat i condemnat per apologia del terrorisme i calúmnies i injúries a la Corona i a les institucions de l’Estat arran de la lletra d’una cançó i de 62 missatges a Twitter entre 2014 i 2016.


La moció denuncia l’existència de sentències polítiques als tribunals espanyols, es condemna la pena imposada a Hasél i se subratlla que la llibertat d’expressió i opinió és un dret fonamental de tot individu. 

A la moció, que va comptar amb els vots favorables d’Entesa per Arbúcies, ERC i la CUP, es va acordar denunciar un cop més les sentències polítiques dels tribunals espanyoles que posen en entredit les garanties de tot el sistema judicial i la separació de poders, que ha de ser un dels pilars de tota democràcia. A més, es va reiterar el compromís del món local amb la llibertat d’opinió i expressió i en la defensa dels drets fonamentals de tota la ciutadania. Així com també es va condemnar la pena imposada al cantant i promoure una modificació del Codi Penal on es despenalitzin aquest tipus de delictes i on es protegeixi la llibertat d’expressió en lloc de sancionar-la. 

“Des d’una democràcia es fa difícil entendre que es demani afusellar 24 milions de persones i que es faci apologia de l’holocaust jueu i no passi absolutament res i, en canvi, es criminalitzi a un cantant per criticar la monarquia”, assegura l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga.