28/06/2023 - Notícies

Roger Tarrés, Premi Llibreter de literatura infantil i juvenil

El Gremi de llibreteres de Catalunya premia el primer llibre de la triologia "Fills d’Èodhum" del jove arbucienc

L’arbucienc Roger Tarrés torna a ser notícia i és que ha guanyat el Premi Llibreter de literatura infantil i juvenil en català per L’amenaça verda, pel primer llibre de la trilogia  Fills d’Èodhum.  

Aquest guardó, que atorga el Gremi de llibreters de Catalunya, ha suposat “un reconeixement inesperat”, assenyala Tarrés. “Que els llibreters, que són les persones que estimen, venen, recomanen i coneixen la literatura pensin que Fills d'Èodhum: L'amenaça verda mereix rebre el Premi Llibreter m'omple de joia. A més a més, m'aporta un nivell de confiança personal molt satisfactori” afegeix el jove arbucienc.

Aquest primer llibre de l’escriptor es va publicar el novembre del 2022 i, al cap d’un mes, al desembre ja va esdevenir el segon llibre més venut en català durant el més de novembre de la llibreria Gigamesh i l’onzè a la classificació global (català i castellà) i, al juny del 2023 rep el Premi Llibreter. “Mai m’hagués imaginat arribar fins aquí, assegura Tarrés. “De fet, mentre escrivia el primer llibre de la trilogia, ni tan sols me l'imaginava publicat; senzillament, escrivia perquè m'agradava i ja està. Sabia que, a dia d'avui, publicar amb editorial és complicat i el sol fet d'haver-ho pogut fer amb Fanbooks (de Grup62) ja va ser un premi espectacular”, destaca. 

Però el camí de Roger Tarrés no acaba aquí, hem de recordar que al mes de març es va presentar a Arbúcies el segon llibre d’aquesta trilogia Fills d’Èodhum: Els cinc exèrcits. I ha anunciat que, si tot va bé, el tercer i últim llibre, La fletxa blava veurà la llum entre finals d’octubre i principis de novembre. En aquest sentit, Tarrés explica: “Amb Fanbooks vam acordar que la trilogia sencera sortís publicada en un interval de temps molt curt perquè vam pensar en els lectors; no volíem que haguessin d'esperar gaire entre llibre i llibre.

I després de Fills d’Èodhum, què? “La veritat és que tinc un esborrany acabat i alguna idea que m'atrau, però de moment intento frenar els impulsos d'embarcar-me en un altre projecte fins que la trilogia sencera no estigui acabada del tot”, conclou l’arbucienc.
 

Foto: Gremi de llibreters de Catalunya