19/03/2020 - Salut

S’ajorna el període de preinscripcions fins que es pugui garantir que tothom tingui les mateixes oportunitats

El conseller d’Educació ha anunciat avui que no hi ha data de retorn a les escoles

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, anunciava ahir que el període per dur a terme les preinscripcions s’ajornava sine die degut a la situació de confinament de la ciutadania. A més a més, el mateix conseller ha assegurat avui que no hi ha data prevista pel retorn dels alumnes als centres escolars, ja que es preveu que el confinament s’allargui.

Segons el portal de notícies 324, Bargalló ha explicat que no es tornaran a obrir les preinscripcions fins que no es pugui garantir que tothom ho pot fer per igual. En aquest sentit, el conseller d'Educació ha insistit en el següent:

"Hi ha alumnes en situació més desafavorida, amb necessitats especials i que no disposen d'Internet. I es podrien quedar despenjats. Tothom ha de fer i pot fer treball telemàtic, s'han de posar a disposició dels alumnes eines de treball. Hem de treballar amb l'alumne, però sense que ningú es quedi despenjat."

"Volem garantir a tots els pares i a totes les mares que pugueu exercir el dret de demanar plaça per als vostres fills i per a les vostres filles. Quan siguem capaços de fer-ho, quan les circumstàncies ens ho permetin, telemàticament i presencialment, tornarem a obrir."

El proper dilluns 23 de març havia de començar el període de preinscripció per als alumnes de segon cicle d’infantil, primària i secundària (de P3 fins a ESO) i s’havia d’allargar fins a l’1 d’abril. Però s’ha suspès fins que la situació es normalitzi. A més a més, a Arbúcies, per exemple, els centres de primària Dr. Carulla i Vedruna també van haver d’anul•lar les seves respectives sessions de portes obertes, que havien de tenir lloc el passat divendres 13 de març. L’Institut Montsoriu, com que les va fer el dimarts 10 de març, va poder-les celebrar amb normalitat.

Aquest ajornament no afecta els alumnes del primer cicle d’infantil (de P0 a P2), ja que el període de preinscripció sempre té lloc més endavant en el calendari, entre els mesos de maig i juny.