19/02/2021 - Medi Ambient

Alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Montsoriu visiten l’estació meteorològica d’Arbúcies

L’arbucienc Xavier Soler va ser l’encarregat d’explicar-los el funcionament de l’Observatori

Els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Montsoriu d’Arbúcies han visitat aquesta setmana l’estació meteorològica del municipi, situada a la zona de Can Pons. La visita ha anat a càrrec de l’arbucienc Xavier Soler, biògraf, treballador del Servei Meteorològic de Catalunya des de fa 20 anys i voluntari de l’Observatori. 

Durant la visita, els joves han après quin és el funcionament d’una estació meteorològica, així com els aparells que la componen per mesurar la temperatura, la humitat, la pluja, la velocitat i la direcció del vent, la radiació solar i la pressió atmosfèrica. A més, Soler també els ha explicat que l’estació d’Arbúcies pertany a la xarxa de Meteoguilleries. A banda de la visita in situ a l’Observatori, també se’ls ha facilitat les dades i en faran exercicis a classe. 

L’estació meteorològica, des del 2018, està ubicada a la zona de Can Pons i hi ha més 700.000 registres guardats des de l’inici, l’1 de gener del 2010. Hi ha un perfil de Twitter automàtic que publica la informació meteorològica cada hora:  @AjArbuciesMeteo. Podeu trobar més informació i dades de l’Observatori als enllaços.