04/08/2021 - Turisme

Disseny de nou material per complementar l’oferta turística d’Arbúcies

S’ha creat un nou mapa i una ruta autoguiada pel centre de la vila

L’Ajuntament d’Arbúcies ha dissenyat nous productes audiovisuals per complementar l’oferta turística del municipi.  Es tracta d’un nou mapa turístic i una ruta autoguiada pel centre de la vila per tal de posar en valor el patrimoni cultural i històric que té Arbúcies, a banda del patrimoni natural i paisatgístic que ofereix el Parc Natural del Montseny. 

El nou mapa turístic consta de dues versions. Una en el qual hi podem veure els carrers d’Arbúcies i on s’hi destaquen elements patrimonials d’especial rellevància per al municipi com ara les fonts de bomba, la plaça de la Vila, el Pou de ca l’Escultor, la Farga del Roquer o la Font del Ferro. I l’altra cara del mapa hi podem trobar tot el terme municipal d’Arbúcies amb les principals rutes de senderisme que s’hi poden realitzar, com ara la que porta fins a Sant Pere Desplà, a la Dona d’Aigua o al Castell de Montsoriu  i els elements patrimonials que hi podem trobar com ara el pont del Molí de les Pipes, l’església de Santa Maria de Lliors o el turó de Monfort. Amb aquests dos mapes es vol oferir als turistes diferents propostes per visitar i conèixer aquells indrets més emblemàtics d’Arbúcies, ja sigui a través de les rutes de senderisme o bé, coneixent millor el nucli urbà. 

En aquest sentit, per complementar la proposta turística per fer al centre del municipi, s’ha dissenyat una ruta autoguiada en la qual s’expliquen diferents indrets i edificis que podem trobar tot passejant per Arbúcies. El visitant, si segueix el mapa, començarà la ruta a la plaça de la Vila i se li explicarà mitjançant vídeos el significat de l’Arbre de la Llibertat, les voltes de la plaça o edificis com el Museu Etnològic del Montseny, La Gabella. Resseguint la ruta, s’arribarà al Gorg Nou, a la Farga del Roquer o al carrer del Pont, on es donarà a conèixer l’edifici del Molí del Roquer, on hi ha actualment l’Ajuntament, el Roquer o Can Xacris. Aquesta ruta autoguiada també ens portarà al pou de l’Escultor i al Pont Vermell fins arribar al carrer Camprodon, on l’explicació dels diferents edificis modernistes que hi ha donarà per acabada aquesta passejada pel centre històric de la vila.